duminică, 5 august 2012

Cartea

Un tânăr dintr-o familie bogată ajunsese în momentul în care trebuia să ia doctoratul. Între rude și cunoscuți era obiceiul, din partea părinților, să facă cadou o mașină noului doctor. Tânărul și tatpl au vizitat cele mai bune saloane de mașini din oraș și, la sfârșit, au găsit mașina perfectă.


Tânărul era sigur că o s-o găsească, strălucitoare și cu rezervorul plin, în fața porții casei în ziua mult doritului examen de doctorat. Mare a fost dezamăgirea lui când, în ziua fatidică, tatăl i-a venit în întâmpinare surâzând, dar… cu o carte în mână. O Biblie.


Tânărul a aruncat supărat cartea și din acea zi nu ia-a mai vorbit tatălui său. După o lună găsi de muncă într-un alt oraș și plecă într-acolo.


Se întoarse acasă numai la vestea că tatăl lui a murit. În noaptea dinaintea înmormântării, în timp ce scotocea printre hârtiile tatălui, printre acestea găsi cartea pe care tatăl lui i-o dăruise. Plin de remușcări, suflă de pe ea praful de pe coperte și o deschise. Descoperi între paginile ei un cec, completat cu data în care luase doctoratul și cu suma exactă pentru mașina pe care o alesese.


O carte sigilată, inutilă și plină de praf pentru mulți. Și totuși, între paginile ei se ascunde ceea ce dintotdeauna dorim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial