vineri, 13 februarie 2015

Novena copiilor la Sf. Anton de Padova


Dragi copii, uniți în rugăciune, să înălțăm acum
invocațiile și cererile noastre la Sf. Anton, siguri că el, care este un prieten foarte apropiat al lui Isus, ne ascultă și ne ajută:


IULIA
1)     Sfinte Antoane, îți încredințez mama mea. Ai grijă de ea, pentru că îmi stă aproape totdeauna, îmi face de mâncare, mă ajută la lecții și mă sfătuiește să fac binele. Și-mi vrea totdeauna binele, chiar dacă mai greșesc uneori.

BERNARD
2)      Sfinte Antoane, ajută-l pe tatăl meu să aibă totdeauna puterea să mă apere de pericole și curajul să explorez această lume.

IONEL
3)      Sfinte Antoane, fă să am răbdare cu frățiorii mei mai mici, chiar dacă ei mă mai deranjează sau îmi fac în ciudă.

ALINA
4)     Sfinte Antoane, păstrează-i pe bunicii mei în sănătate, pentru că tovărășia cu ei este pentru mine foarte prețioasă.

CRISTIAN
5)     Sfinte Antoane, ți-i încredințăm pe cei dragi ai noștri care au murit, și-ți cerem să-i ajuți să ajungă în pacea și bucuria veșnică a Paradisului.

AURORA
6)     Sfinte Antoane, păzește-i pe toți copiii, mai ales pe cei care trec prin greutăți, prin sărăcie, prin lipsa dragostei părinților și a fraților.

VASILE
7)     Sfinte Antoane, cere-i lui Isus, din partea noastră a tuturor, ca toți copiii  să aibă bucuria unei familii unite și iubitoare, așa cum a fost familia ta.

CORINA
8)     Sfinte Antoane, apără-i pe toții copiii care încă nu s-au născut. Iluminează mințile și inimile părinților lor și fă ca toți copiii zămisliți să poată vedea lumina zilei și să fie primiți cu bucurie în această lume.

MIHAI
9)     Sfinte Antoane, te rog să mijlocești totdeauna pentru viață, mai ales pentru cel în pericol. Ajută-i pe cei mari să înțeleagă că fiecare viață este un dar al lui Dumnezeu, și aduce cu sine o mare bucurie. 

ROXANA
10)  Sfinte Antoane, mijlocește la Pruncușorul Isus ca nici unui copil să nu-i lipsească vreodată hrana necesară, ca să poată crește sănătoși și inteligenți, atât în trup cât și în suflet.

PAUL
11)   Sfinte Antoane, fă ca nimeni să nu ne fure vreodată inocența copilăriei. Ochii noștri să păstreze mult timp acea privire curată care-i place atât de mult lui Isus.

IRINA
12)   Sfinte Antoane, învață-mă să mă rog. Fă să învăț să-mi încredințez viața mea Ție, și să pun toate gândurile mele în mâinile Tale.

EDUARD
13)  Sfinte Antoane, du rugăciunile noastre la Isus, și roagă-l să ne asculte. Amintește-ne să-I trimitem în fiecare zi o scurtă rugăciune, astfel ca El să trimită pe pământ harurile pe care I le cerem din inimă.

O, iubite Sf. Antoane, care i-ai avut totdeauna l inimă pe copiii și familiile acestora, dăruiește-le tuturor celor prezenți, tuturor copiilor și familiilor din întreaga lume ajutorul și mijlocirea ta. Prin Cristos Domnul nostrum. Amin  


La sfârșitul rugăciunii preotul binecuvântează copiii:

O, preaiubite Sf. Antoane de Padova, tu ai iubit copiii cu multă duioșie și ai făcut pentru ei multe minuni, astfel că ai fost numit de ei sfânt pe străzile Padovei. Ți-I încredințăm, scumpe Sf. Antoane, pe acești copii, iar rugăciunea ta mijlocitoare să se înalțe împreună cu cea a Bisericii spre Tatăl ceresc, prin Cristos în Duhul Sfânt. Amin  

întinzând mâinile, continuă:

Doamne, Dumnezeul nostru, care ai o predilecție deosebită față de cei mici, privește cu bunătate pe acești copii, pe care Ii încredințăm inimii Tale de Tată, prin mijlocirea Sf. Anton de Padova. Așa cum Fiul Tău, născut din Fecioara Maria, i-a îmbrățișat pe copii, i-a binecuvântat și i-a propus ca model al Împărăției cerurilor, tot la fel, revarsă, o Tată ceresc, asupra lor bine
+cuvântarea Ta, pentru ca, susținuți fiind de Duhul tău Sfânt, să crească în vârstă, înțelepciune și har, și să devină astfel martori ai Fiului tău Isus Cristos, care viețuiește și domnește în vecii vecilor. Amin