marți, 4 mai 2010

ȘTIAȚI CĂ...





Papa Ioan Paul al II-lea a beatificat și un țigan. Se numește Fericitul Ceferino Jimenez Malla. Pele, după poreclă, a fost împușcat pentru că a încercat să apere un preot care era închis pe nedrept. Toate acestea s-au întâmplat în ziua de 02 august 1936. Despre viața lui puteți citi aici:www.conferenciaepiscopal.es/.../Ceferino.htm

SITUATIA CAUZEI DE CANONIZARE A SLUJITOAREI LUI DUMNEZEU VERONICA ANTAL


Cauza de canonizare a Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal se află în faza numită romană, adică se află de mai bine de trei ani în fază de studiu la Congregatia pentru Cauzele Sfintilor din Vatican. Ce anume se analizează acolo? Toate documentele adunate la Procesul diecezan care s-a desfășurat în dieceza de Iasi între anii 2003-2007 si care însumează câteva mii de pagini. Relator al acestei cauze în Congregatie este Pr. Ols, iar colaborator extern este Pr. dr. Damian Gheorghe Pătrașcu. Cât va mai dura această cauză? Totul depinde de disponibilitatea celor care lucrează și de ajutorul lui Dumnezeu. Dacă vreți să aflați mai multe despre viața acestei tinere din Moldova care a dus o viață de sfințenie și a murit ca martiră, accesați site: http://www.ofmconv.ro/. Noi ce putem face pentru ca această cauză să ajungă cât mai repede la faza finală? Să ne rugăm și să cerem mijlocirea acestei Slujitoare a lui Dumnezeu în nevoile noastre. Să știți că există deja multe minuni atribuite acestei Slujitoare a lui Dumnezeu.

Fericita Maica Tereza de Calcutta

Sfințenia nu este un lux, ea este o necesitate

ȘTIAȚI CĂ...

Sf. Ecaterina de Siena provine dintr-o familie cu 25 de copii, ea fiind al 24 copil, și că mai avea o soră geamănă, Ioana, care a muriit în fragedă copilărie?

în sfârșit, demult nu mai intrasem pe blogutul meu drag

Promit, cu scuzele de rigoare, sa ma ocup de azi înainte mai mult de acest blogut micut al meu. Poate voi afisa ceva după amiază. Între timp, pot să vă spun că multă apă a mai curs pe Moldova iar eu am mai făcut câteva ceva, desigur lucruri frumoase.