luni, 7 octombrie 2013

Diavolul este biciuit cu Rozariul

Ştiţi de ce diavolul ne împiedică să recităm şi să medităm
Rozariul, de ce ne smulge Rozariul din mâini şi ne fură lumina lui? La această întrebare ne răspunde papa Adrian al VI-lea (1459-1523), care scrie: "Per Rosarium Diabolus flagellatur" (Diavolul este biciuit cu Rozariul). De aceea, Paul Claudel (1868-1955), un scriitor francez, spunea: "Acolo unde nu domneşte Maria, domneşte Satana".

Cactuși înfloriți

Cineva spunea: "I-am cerut Domnului să-mi
dea un buchet proaspăt de flori, dar am primit un cactus plin de spini teribili. I-am cerut Domnului să-mi dea câţiva fluturi, dar am primit viermi oribili de respingători. Eram speriat, deziluzionat, distrus. Dar iată: după câteva zile, pe neaşteptate, cactusul a început să înflorească cele mai frumoase şi parfumate flori, iar viermii au început să se transforme în fluturi minunaţi".

Vase sparte

Un creştin ce se ruga zilnic Rozariul
împreună cu toată familia sa a fost întrebat de către un altul care nu se ruga: "De ce vă rugaţi voi zilnic Rozariul?" Iar acesta: "Pentru că zilnic pierdem lumina lui. Suntem vase păcătoase, suntem vase sparte, care mereu pierdem lumina misterelor mântuirii; de aceea avem nevoie ca zilnic să ne umplem de lumina lor". 

Lampa miraculoasă

Într-una din povestirile lui Johann Wolfgang Goethe (1749-
1832) se spune că un pescar sărac avea un bordei din bârne; dar, într-o zi, găsind o lampă miraculoasă, cu lumină ca de argint, a dus-o înlăuntrul bordeiului său. În acelaşi moment totul a căpătat frumuseţea şi strălucirea argintului; acum bârnele erau ca de argint, uşa era ca de argint, tavanul era de argint şi chiar vatra sobei devenise ca de argint.