luni, 25 octombrie 2010

O LUCRARE DUMNEZEIASCĂ ȘI SPLENDIDĂ A FRAȚILOR CARITĂȚII LA IAȘI

Iaşi: Conferinţa Perspective în psihiatria comunitară. 10 ani de locuinţă protejată la Iaşi


Fundaţia "Fraţii Carităţii" organizează conferinţa Perspective în psihiatria comunitară. 10 ani de locuinţă protejată la Iaşi, care are ca scop promovarea ideii de locuinţă protejată ca alternativă la internarea bolnavului psihic în spital.

Evenimentul va avea loc la Iaşi, în ziua de miercuri, 27 octombrie 2010, ora 9.30, în amfiteatrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola.

Intrarea la eveniment va fi liberă.

Fundaţia "Fraţii Carităţii" Iaşi, sprijinită de Organizaţia "Deus Caritas Est" din Belgia, derulează un program de îngrijire şi reabilitare a pacienţilor cu schizofrenie. Programul se desfăşoară în cadrul a două locuinţe protejate, situate în zone centrale ale oraşului, în care pacienţi cu schizofrenie sunt chemaţi să locuiască în condiţii total diferite de cele oferite de mediul spitalicesc.

În cadrul acestor locuinţe, beneficiarii se auto-gospodăresc, sub supravegherea unui personal specializat, reuşind să-şi creeze un stil propriu de viaţă şi să îndrăznească mai departe, exprimându-şi liber dorinţele şi manifestându-şi abilităţile.
*

Fundaţia "Fraţii Carităţii" Iaşi
Adresa: Aleea Grigore Ghica Vodă, nr.13
700469-Iaşi
Tel. 0232/256304

Sursa: http://www.ercis.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial