marți, 7 august 2012

Inima lui Dumnezeu

Preotul le povestise copiilor, la ora de religie, parabola fiului rătăcitor, dar, își dăduse seama că, după puțină vreme copii se plictisiseră deja, și nu mai erau atenți. Atunci decise să-i pună să scrie un rezumat.

Unul din copii scrise: Un om avea doi fii, celui mai tânăr, însă, nu-i plăcea să stea acasă și, luând toți banii, plecă într-o localitate îndepărtată. Dar, după ceva vreme, banii se terminară, iar tânărul decise să se întoarcă acasă, pentru că nu avea nici măcar ce să mănânce. Pe când era aproape de casă, tatăl îl văzu și, plin de bucurie, luă o vargă mare și-i alergă în întâmpinare. Pe drum se întâlni cu fiul cel mai mare, cel bun, care-l întrebă unde alerga cu varga aia în mână: „S-a întors acel nenorocit de frate al tău; după tot ceea ce a făcut, merită o bătaie bună!”. „Vrei să vin să te ajut și eu, tată?”

„Sigur”, răspunse tatăl.

Și astfel, cei doi, îl umplură pe cel mic de vânătăi. Când terminară, tatăl chemă un slujitor și-i spuse să taie vițelul cel mai gras ca să facă sărbătoare, pentru că, în sfârșit, îi venise de hac fiului mai tânăr, pentru tot ce făcuse.


A înțelege logica lui Dumnezeu este greu pentru toți.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial