vineri, 27 mai 2011

FĂRĂ CUVINTE...

Societatea de dinainte de 1989 ne obișnuise cu multe surogate: cicoare în loc de cafea, margarină în loc de unt, parade populare în loc de concerte, iubirea unui simulacru de președinte, în locul iubirii unui om cu adevărat vrednic de acest nume. După 1989 am fost invadați de chinezării și kitschuri: haine contrafăcute, firme celebre abidas, niche, panosonic, filme copiate, muzici piratate, carne de post și mâncare second-hand, vip-uri de carton, bogați tembeli și analfabeți cu diplome de doctor făcute pe maidanul din Caracal.


Nici măcar iubirea nu mai e ce a fost, pentru că, nu-i așa, iarna nu-i ca vara. Iubirii exigente, a cărei măsură este Dumnezeu, i-a subintrat parodia iubirii de UNICĂ FOLOSINȚĂ, oamenii preferă roșcovele mediocrității, ale prostiei în dauna iubirii pline de pasiune a omului sănătos la cap; iubirii fidele până la moarte se preferă iubirea part time, iubirea cu ziua, ca la prășit.

Nu mai știm care este gustul autentic al iubirii, așa cum papilele gustative au uitat de gustul original al fructelor și al legumelor crescute forțat și vândute în templele moderne ale supermarketurilor. Nici nu mai știm care este originalul, unde poate fi găsit acesta, când târgul este plin de țopârlani și burtoși cu lanțuri de aur agățate în grumaz, de care nu mai ai loc să treci. Oamenii se iubesc prin bip-uri, în parcări pline de mașini cu mulți cai putere și țeste cu minte zero. Măgăreața de rând stă proptită la ușa oteviziunilor și a realicuricilor ca să fie filmată înainte ca să-și întindă marfa la soare. Trăiască look-ul, spun profeții moderni ahtiați după publicitatea ieftină și colorată care strălucește hainele țigăncilor în lumina soarelui pur.

Îngrețoșarea poporului și a sufletelor curate este noul sport al politrucilor noștri analfabeți. Nu veți învinge, vă promit…..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial