marți, 7 decembrie 2010

Imn Mamei lui Dumnezeu: Rabbula din Edessa (350-436)

Ave Maria, mamă a lui Dumnezeu, toată sfântă, minunat și splendid tezaur al întregii lumi, lumină strălucitoare, locașul celui nepătruns, templu curat au Făcătorului tuturor lucrurilor! Ave, pentru că prin tine ne-a fost vestit cel care a luat asupra lui păcatele lumii și a mântuit-o. Cum te vom lăuda pe tine cea preaumilă, toată sfântă, tu, care dăruiești tuturor credincioșilor ajutor și putere! Noi toți în această lume privim la tine și așteptăm nădejdea mântuirii! Întărește credința noastră și dăruiește pace lumii întregi. Pentru aceasta noi, credincioșii, te lăudăm, ca pe tronul heruvimilor și cunoaşterea lui Dumnezeu manifestată în timpul nostru. Roagă-te și imploră-L pentru noi toți, pentru ca sufletul nostru să fie salvat la judecata viitoare.


O, Mamă Preacurată, ajută-ne pe noi, cei săraci, aşa cum o faci în fiecare clipă! Tu vezi că noi, fii pământului, ne apropiem de sfârșit și ne pierdem. Obține-ne harul prin mijlocirea ta, o, Fecioară curată și sfântă! Imploră-L continuu pe Tatăl ceresc, ca răutatea să nu ne ducă în ruină, și îndreaptă-te spre noi, o binecuvântată, în timp ce-l rogi pe unul-născut, Fiul tău, născut din tine, să aibă milă de noi datorită sfintei tale rugăciuni. Ave, corabie care conduci oamenii spre o viață nouă! Ave, cetate sfântă în care a coborât Regele regilor să locuiască! Ave, o umilă Fecioară, mamă a lui Dumnezeu! Vino, cea binecuvântată, vino, cea preafericită! Oferă-i unicului tău Fiu toate cererile tale pentru a avea milă de noi prin sfânta ta rugăciune.

O, sfântă Marie, mijlocește pe lângă Fiul tău pentru păcătoșii care caută în tine o scăpare. Pentru că toate flagelurile cu care a fost lovită generația precedentă sunt pregătite și pentru noi și ne lovesc. Vezi cum Răul a întins arcul și pune săgețile în săgeată pentru a lovi, așa cum este obiceiul lui! Vezi toate aceste semne prevestitoare în cer și pe pământ, și loviturile care strâng inima! Ne refugiem la tine pentru a putea striga Fiului tău, spunându-i: Tu care pedepsești inimile superbe, o, Cristoase, tu care rănești și vindeci, îndreaptă-ne cu mila ta și răscumpără-ne cu harul Tău, ai milă și fii îndurător față de noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial