luni, 13 decembrie 2010

Ecuador: a fost ucis un preot franciscan conventual polonez

ROMA, luni, 13 decembrie 2010 (ZENIT.org).- Un frate minor conventual polonez, părintele Miroslaw Karczewski, a fost ucis lunea trecută în casa parohială din parohia Sf. Anton de Padova din localitatea Santo Domingo de Los Colorados, în Ecuador, unde era paroh. Ne informează agenția Fides, subliniind că preotul, 45 de ani, era încardinat în Provincia poloneză a Ordinului Fraților Minori Conventuali și slujea de cinci ani în acea parohie, situată în provincia Tsáchila, din nordul Ecuadorului, la circa 300 kilometri depărtare de capitala, Quito.
Din informațiile adunate de agenția Fides, preotul trebuia să celebreze liturghia de la orele 19:00, dar nu s-a prezentat, astfel că parohienii au mers să-l caute în casă, unde l-au găsit fără viață.
Părintele Juan Luna, responsabilul Franciscanilor din Ecuador, a afirmat într-o declarație că preotul avea tăieturi pe gât și alte părți ale trupului, ceea ce face să se presupună că a luptat cu asasinul sau asasinii.
Cei care l-au ucis, lovindu-l cu un crucifix mare, i-au furat apoi telefonul celular și computerul.
Poliția a declarat că preotul fusese deja agresat anul trecut. Cu acea ocazie, îi văzuse în față pe criminali, care îl amenințaseră că îl vor omorî dacă îi va denunța.
Născut în anul 1965 la Polczyn Zdrój, părinteleMiroslaw aparținea de Provincia Sfântului Maximilian Kolbe din Danzica și a fost hirotonit preot în anul 1993 la Koszalin.
După hirotonire slujise timp de doi ani în conventul Sf. Maximilian din Gdynia, plecând mai apoi, în anul 1995 în Ecuador. În ultima vreme îndeplinea și slujirea de guardian al Conventului Sf. Anton de Padova din localitatea Santo Domingo de los Colorados.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial