sâmbătă, 12 noiembrie 2011

FIECARE AUDE ZGOMOTUL CU CARE SE OBIȘNUIEȘTE MAI MULT...

Intr-o zi un new-yorkez si un prieten al sau, indian cherokee se plimbau pe un bulevard aglomerat al New Yorkului. La un moment dat indianul ii spuse prietenului sau:
- Am auzit un greier cantand.
-Esti nebun. E dupa amiaza, strada este aglomerata, traficul intens e zgomotos, si tu imi spui ca ai auzit un greier cantand.
-Nu, nu sunt nebun. Chiar il aud cantand si acum. Asteapta o clipa.
Si indianul se indrepta inspre o peluza mica din fata unui magazin, si dupa cateva minute de cautare se intoarse spre prietenul sau cu un greier in pumnul drept.
-Cum ai reusit sa-l auzi ? il intreba oraseanul.
-Vezi tu, fiecare aude zgomotul cu care se obisnuieste cel mai mult, la care isi acordeaza urechea vreme indelungata.
Si pentru a fi si mai convingator, indianul scoase din buzunarul sau un pumn de monezi si le dadu drumul pe caldaram. La clinchetul ascutit scos de monezile ce au cazut pe asfalt, multimi de trecatori grabiti intoarsera imediat capul.
Oare care este sunetul cu care urechea noastra este obisnuit ?
Este vocea lui Dumnezeu sau este o alta voce – a lumii pacatoase care te cheama spre o viata murdara si plina de zbucium?
Si daca auzi vocea lui Dumnezeu, o auzi clar, sau nedefinita, cetoasa ?
Sa ne apropiem de Dumnezeu si de Cuvantul Sau si sa ne acordam bine urechea pe aceasta frecventa pe care ne vorbeste El in fiecare zi. Daca ne vom obisnui cu glasul Lui, il vom putea distinge clar intotdeauna dintre miile de voci care se aud zilnic, si ne vom putea implini misiunea pe care o are El pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial