vineri, 7 octombrie 2011

Papa către profesori: învăţaţi-i dragostea pentru studiu

04.10.2011, Vatican (Catholica) - La începutul acestui an universitar, Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe profesori să îi formeze pe tineri în spiritul adevărului şi să le transmită cunoaşterea care le permite să facă alegerile în mod liber. După rugăciunea Angelus de duminică cu pelerinii veniţi în Piaţa San Pietro la miezul zilei, Sfântul Părinte s-a adresat vorbitorilor de limbă franceză.


I-a rugat cu această ocazie să transmită “dragostea pentru studiu şi pentru adevăr prin predare”. “Cunoaşterea este importantă”, a continuat Suveranul Pontif, “dar mai importantă este formarea persoanei, pentru ca ea să poată să discearnă unde este adevărul şi astfel să ia în mod liber deciziile.” Adresându-se profesorilor universitari, Sfântul Părinte a îndemnat: “Educaţi-i pe tineri în spiritul valorilor autentice morale şi religioase, care îi vor ajuta să găsească un sens pentru vieţile lor.”

La final şi-a exprimat speranţa că în această lună, octombrie, Fecioara Maria, Fecioara Rozariului, “va însoţi toate persoanele care sunt implicare în formare şi educare”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial