vineri, 5 noiembrie 2010

Perle de la copii creștini – 3

Dumnezeu n-a facut Raiul pe pamânt si l-a facut sus de tot în cer, ca daca Raiul ar fi pe pamânt si oamenii rai nu sunt primiti, atunci ei se fac militari si încearca sa intre în Rai cu tancul.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani si 9 luni.


Înjurăturile sunt limba dracului și asta e limba străina cea mai ușor învățată, pentru că dracul i-a meditat pe oameni gratis, de când au început să vorbească.
SORIN STEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani si 8 luni.

Pentru că nu opresc filmele cu violență, de la televizor, eu mă gândesc că ăștia care fac legile din țară suferă de boala de nemaitrezire.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 12 ani si o lună.

Dracu face microbii și Dumnezeu îi adoarme mereu, dar dracu nu stă degeaba, că el lucreaza până seara târziu la făcut microbi noi și la trezit ăia vechi.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani si 4 luni.

E mai rău dacă în loc să sapi în sus, sapi în jos după comoare, că acolo dai noroc cu dracu.
OTILIA-ADRIANA VRABIE, clasa I, 7 ani.

Vinul lăudat de Biserica e cel sfințit, iar vinul lăudat de diavol e cel din care se fac accidentele.
ANDREI LOTREANU, clasa a VII-a, 13 ani si 2 luni.

Când îl lauzi excesiv pe Dumnezeu nu minți, dar când îl lauzi excesiv pe un om precis minți.
ALEXANDRU MAXIM, clasa a VIII-a, 14 ani si 10 luni.

Ne rugam cu palmele lipite, pentru că ele dacă stau așa, sunt ca o săgeată cu aripi de degete, care se îndreaptă spre Dumnezeu.
ADRIAN IONITA, clasa a III-a, 9 ani si 6 luni.

Călugarii nu se uită la televizor, că filmele de acolo sunt făcute de niște draci, pentru alți draci.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani si 9 luni.

Oamenii care cred în Dumnezeu se dezvoltă mai repede decât ceilalți oameni, pentru că ei ajung să-și dezvolte esențialul.
LARISA APOSTEANU, clasa a VIII-a, 14 ani si 7 luni.

Călugarii fac și ei vin, dar pentru slujbă, și reusesc să se abțină când sunt singuri cu vinul în pivnița de la mânăstire, ca au puterea mușchilor mare. Ei acolo strâng muschii de la buze atât de tare că nu pot înghiți nici o picătură din cană cu vin, care o duc sus în Biserica.
ADRIAN IONITA, clasa a III-a, 9 ani si 6 luni.

Ca să ajung să cred că-L iubesc, cu adevărat pe Dumnezeu mi-ar trebui toată viața să-L iubesc tot mai mult și încă dacă mor trebuie să continui.
COSMINA-SIMONA MIHALCEA, Casa a V-a, 11 ani si o lună.

Chiar dacă Sf. Gheorghe e sfânt, el se bate cu balaurul și nu-l iartă, că balaurul s-ar supăra, că-l enerveaza chestia asta, sa fie iertat.
IULIANA-ALEXANDRA MARIN, clasa I, 7 ani.

Noi, când ne jucam, nu ne vine niciodată să ne jucam de-a călugării, deoarece copiii n-au energie de călugări, ca n-au răbdare. Copiii, la joaca, vor să lucreze energie cu mișcări de la sport, iar călugarii vor sa lucreze energie cu răbdare de la biserică.
MIHAI-ALEXANDRU BANICA, clasa a IV-a, 10 ani si 3 luni.

Sfinții Parinti, care trăiesc singuri într-un pustiu, cu toate că acolo n-au apă să se spele, cum ne spălam noi în fiecare zi, nu se infectează de boli, că ei sunt religiosi și nu transpiră ca noi. Noi ne grabim peste tot și de-aia avem toată ziua transpirații, sfinții sunt negrăbitori.
VICTOR-IONUT-CATALIN BALASA, clasa a IV-a, 10 ani si 11 luni.

Dacă dracul face doar răul și Dumnezeu doar binele nu înseamnă că omul, care le face pe-amândoua a dat lovitura, pentru că binele și răul nu sunt frați, ca să stea frumos împreună, chiar dacă omul vrea să-i împace.
RADU ANDREI GOGOASA, clasa a IV-a, 10 ani si doua luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile trebuie să fie pertinente, la subiect si fără limbaj trivial