joi, 19 ianuarie 2012

Ce-am pierdut...

Sub semnul înaltei preţuiri pentru prezentul şi viitorul patriei, ieri la amiază a avut loc în Bucureşti o mare adunare populară, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Preşedintele României, domnul Mircea Geoană, însoţit de soţia sa, Mihaela, a salutat mulţimea, în timp ce premierul Crin Antonescu a ţinut o cuvântare în care a amintit măsurile pe care cabinetul său le-a aplicat în ultimii ani pentru a trece cu bine peste criză, în timp ce toată Europa se scufunda în proteste, sărăcie şi şomaj.
Manifestări similare au avut loc în toate marile oraşe ale ţării. La Brăila, cu prilejul acestei adunări populare a avut loc şi inaugurarea oficială a podului peste Dunăre. La întâlnire au participat preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, dar şi ministrul Industriilor, Ioan Niculae, alături de alte oficialităţi. Ei au mulţumit societăţii Concivia pentru excelenţa lucrărilor şi i-au asigurat pe brăileni că lucrările la aeroport vor fi finalizate în acest an. Din cauza emoţiei, câteva tinere din public au leşinat, iar un bătrân a decedat. El a fost readus însă la viaţă, în uralele mulţimii, de un echipaj al Serviciului Medical de Urgenţă pentru Viaţă (SMURV), chiar sub privirile atente ale ministrului Sănătăţii, Ion Bazac.
Tot ieri, pe faleza Dunării, în dreptul Esplanadei, a avut loc a treia etapă din acest an a Jocurilor Olimpice ale Bobotezei, dedicate persoanelor private de libertate. Copiii care au asistat la eveniment l-au putut huidui pe fostul preşedinte Traian Băsescu, care a înotat în zadar după cruce. Trofeul a fost scos din ape de un fost bibliotecar brăilean, închis în urmă cu trei ani pentru delict de opinie, faptă incriminată prin decretul nr. 1 emis de Ministerul Adevărului. Din nefericire, din cauza efortului, brăileanul a decedat după ce a adus crucea la mal, iar echipajul SMURV, în ciuda eforturilor, nu l-a putut anima. Oricum, toată lumea a gustat spectacolul, iar copiii au aplaudat.
Spre seară, la postul public de televiziune Antena 3, Nicolae Bănicioiu, subsecretar de stat în ministerul Adevărului, a anunţat definitivarea procedurilor pentru independenţa şi suveranitatea serviciului de Internet al României. De astăzi, site-ul nostru poate fi accesat doar la adresa rrr.obiectivbr.ro, adresele cu www nemaifiind accesibile în România. Tot Bănicioiu, care este şi purtător de cuvânt al Guvernului, a anunţat măsurile luate de ministrul Economiei şi Comerţului, Dinu Patriciu, îndelung aşteptate de bugetari. Salariile acestora vor fi suplimentate cu bonuri de alimente Mic.ro
Seara s-a încheiat cu o mare bucurie. Vestea că fostul preşedinte Ion Iliescu s-a externat după operaţia la colon a făcut înconjurul patriei. Televiziunile au oferit imagini captivante cu polipul prezidenţial, iar medicul Bacalbaşa a anunţat că a făcut o pagină specială pe rrr.facebook.ro cu cele mai interesante imagini din timpul operaţiei.
De bucurie pentru acest succes, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc a promis că le va oferi brăilenilor 270.000 de porţii de carne. În ciuda faptului că este luna ianuarie, la Brăila miroase a flori de salcâm.

Sursa: www.obiectivbr.ro

Întrebarea pustnicului

Un pustnic crestin, imbracat in zdrente, cu picioarele insangerate de pietre si spini, cu mintea incinsa de soare, alerga fara oprire prin nisipul desertului si striga spre toate zarile:
- Am un raspuns! Am un raspuns! Cine are o intrebare?