duminică, 23 ianuarie 2011

VOTAȚI CU CAPUL PE UMERI!

Intr-o zi, plimbandu-se pe strada, un important sef de partid politic a fost accidentat de un camion si a murit.
Sufletul sau s-a ridicat la cer (probabil dintr-o eroare!)si iata-l fata in fata cu Sfantu’ Petru…

- Bine ai venit in Rai! zice Sfantu’ Petru. Inainte de a intra, ar fi o problema… Vezi tu, foarte rar un politician de talia ta ajunge aici si nu prea stim ce sa facem cu tine… Dar vom proceda asa: vei petrece o zi in Iad, apoi una in Rai, si-ti vom permite sa alegi locul unde sa-ti petreci eternitatea.

Omul a fost condus la ascensor, care a tot coborat pana in Iad. Usile s-au deschis si omul s-a trezit drept in mijlocul unui teren de golf, elegant si verde. Ceva mai departe se vedea un club, iar in fata, fostii colegi de partid si parteneri de afaceri deja decedati, imbracati in haine elegante si foarte multumiti. Au alergat sa-l salute, l-au imbratisat si au inceput sa-si aminteasca de timpurile bune, cand se imbogateau pe spinarea poporului… Au jucat cu mare placere o partida de golf, apoi au cinat impreuna la club, delectandu-se cu manguste si caviar, iar noaptea – in compania unor tinerele frumoase si libertine… S-a intalnit chiar cu Diavolul cel mare, care s-a dovedit a fi un tip simpatic, distractiv, care a spus glume si a dansat. A fost atat de bine, ca nici nu si-a dat seama cand s-a facut ora de plecare. Toti l-au condus la ascensor… A tot urcat, pana la poarta Paradisului unde Sfantu’ Petru il astepta:

- Acum e momentul sa intri in Paradis!

Omul politic (fara scrupule, bine-nteles) a petrecut urmatoarele ore de pe un norisor pe altul, atingand harpa si cantand. Cele 24 de ore au zburat iar Sfantu’ Petru a revenit:

- Ai petrecut o zi in Iad si una in Rai, acum e momentul sa alegi!

Omul s-a gandit un moment, apoi a spus:

- Raiul este chiar frumos, dar cred ca mai bine m-as simti in Iad.

Sfantu’ Petru l-a insotit la ascensor si l-a coborat in infern… Cand s-au deschis usile, s-a trezit in mijlocul unui teren uscat, acoperit cu tot felul de mizerii. Si-a vazut prietenii imbracati in zdrente, scotocind prin gunoaie. Diavolul cel mare il intampina si-l batu pe umar…

- Nu inteleg, baigui politicianul, ieri am fost aici si erau femei frumoase, teren de golf, am mancat bunatati si ne-am distrat de minune…. si… si… acum tot ce aveti este un teren uscat, plin de porcarii… si prietenii mei par niste amarati…

Diavolul cel mare zambi si zise:

- IERI ERAM IN CAMPANIE ELECTORALA! AZI… AI VOTAT !